Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Gyászba borult a magyar nemzet, Mészáros Lőrinc elveszített egy balatoni kempinget

2017. november 13. 11:49

Mint ismert, Mészáros Lőrinc cége, a Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt a Balatontourist megvásárlásával áprilisban befalta balatoni kempingek oroszlánrészét. Alig négy hónappal azután, hogy a kormány  elhatározta, gyenge ötmilliárd forintot ad a balatoni kempingek fejlesztésére.

A cég végig azt mantrázta, hogy csak üzemelteti a kempingeket, nem birtokolja őket. Később aztán a 24.hu kiderítette, hogy  a felcsúti maharadzsa mégis csak megszerzett egy balatonakali kempinget, méghozzá igen rafináltan: a a Konzum Nyrt. egyik igazgatósági tagjának offshore-alapítású cége a legalacsonyabb ajánlatot téve vásárolta meg a területet.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Most viszont úgy tűnik, hogy Mészáros nem szerzett, hanem bukott egy kempinget – írja új cikkében a 24.hu.

A siófok-sóstói Ifjúság kemping az idén még a Balatontourist szálláshelyeként működött, vagyis a BLT Group Zrt. felelt az üzemeltetésért.

2016 márciusában az F1 Consulting Kft. felszámolóként még egymilliárd forintot kért a dél-balatoni város központjától kilenc kilométerre, Siófok-Sóstó városrészben, a névadó horgásztó mellett fekvő 8,3 hektáros területért.

Idén a felszámoló már 754 millió forintos becsértékkel írt ki új pályázatot, végül aztán 377 millió forintért sikerült eladni az Ifjúság kempinget. A vevő a 2012-ben alakult Retro Motors Company.

Az Opten céginformációs rendszerének adatai szerint a vállalkozás nettó árbevétele 2016-ban 400 millió forint volt, alapítása óta pedig összesen 665 millió. A cég ügyvezetője Putnik Ljubomir, aki a 24.hu-nak elmondta, a Retro Motors Company nemcsak megvásárolta a kempinget, de a jövőben üzemelteti is. 

A terület továbbra is kempingként üzemel majd, de egyes részei felújításra szorulnak, ezért elképzelhető, hogy a jövő évben csak a kemping egy része nyit ki. 

Valószínűleg az Ifjúság kemping elnevezés sem marad meg.