Gyárfás Tamás lemondott, de ezt sem a FINA, sem a LEN nem fogadta el

2019. augusztus 6., 08:59

Szerző:

Sem a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), sem az Európai Úszó Liga (LEN) nem fogadta el Gyárfás Tamás lemondását – írja a Magyar Nemzet. A lapnak Cornel Marculescu, a FINA igazgatója és Paolo Barelli LEN-elnök is megerősítette az információt. Döntésüket mind a ketten azzal indokolták, hogy amíg Gyárfás Tamás magyarországi ügyében nem születik bírósági döntés, kitartanak az ártatlanság vélelme mellett. 

Fenyő-gyilkosság - Házi őrizetet indítványoztak Gyárfás Tamás ellen Gyárfás Tamás a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületében 2018. április 19-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyárfás Tamás ellen július 30-án emeltek vádat gyilkosságra való felbujtás gyanújával Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megöletése miatt. A sportvezető a Magyar Nemzetnek azt mondta, már a vádemelés napján felhívta Cornel Marculescu és Paolo Barelli is, hogy biztosítsák a támogatásukról. Ő maga fenntartja, hogy ártatlan, iztos abban, hogy a bírósági eljárás az ő igazát támasztja majd alá – válaszolta a kérdésre, nem vet-e rossz fényt Magyarországra, hogy olyasvalaki képviseli, akit gyilkossági ügyben vádoltak meg.

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.