Gyárfás Tamás lemondott, de ezt sem a FINA, sem a LEN nem fogadta el

2019. augusztus 6. 08:59 - szerző: Ágoston Zoltán

Sem a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), sem az Európai Úszó Liga (LEN) nem fogadta el Gyárfás Tamás lemondását – írja a Magyar Nemzet. A lapnak Cornel Marculescu, a FINA igazgatója és Paolo Barelli LEN-elnök is megerősítette az információt. Döntésüket mind a ketten azzal indokolták, hogy amíg Gyárfás Tamás magyarországi ügyében nem születik bírósági döntés, kitartanak az ártatlanság vélelme mellett. 

Fenyő-gyilkosság - Házi őrizetet indítványoztak Gyárfás Tamás ellen Gyárfás Tamás a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületében 2018. április 19-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyárfás Tamás ellen július 30-án emeltek vádat gyilkosságra való felbujtás gyanújával Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megöletése miatt. A sportvezető a Magyar Nemzetnek azt mondta, már a vádemelés napján felhívta Cornel Marculescu és Paolo Barelli is, hogy biztosítsák a támogatásukról. Ő maga fenntartja, hogy ártatlan, iztos abban, hogy a bírósági eljárás az ő igazát támasztja majd alá – válaszolta a kérdésre, nem vet-e rossz fényt Magyarországra, hogy olyasvalaki képviseli, akit gyilkossági ügyben vádoltak meg.