Elvette a gyámügy a gyerekeket az anyától, akinek nyolcéves kislánya meghalt a MOM Sportközpont tüzében

2019. június 28., 19:07

Szerző:

Zokogva mesélte el az az édesanya, aki 8 éves kislányát veszítette el a hétfő esti bódétűzben a MOM Sportközpontnál, hogy elvitte két fiát a gyámügy – írja a Blikk.

Az édesanya elmondta, hogy a gyerekeknek öt percük volt, hogy összepakolják dolgaikat, és már el is vitték őket. Az asszony rohant a polgármesterhez, hogy valami megoldást találjanak.

A nyolcéves Zselyke hétfőn halt meg a MOM Sportközpontban. Édesanyjuk a tragédia idején dolgozott, a gyerekek a sportközpont melletti játszótéren játszottak, onnan másztak fel a sportközpont tetején található bódéba. A lány bátyja, a 11 éves Dominik azt mesélte anyjának a tragédia után, hogy a kislány fel akarta gyújtani a bódét, és arról egy videót szeretett volna készíteni. Az épületben találtak gyufát. A fiúnak sikerült az utolsó pillanatban kimásznia a lángoló bódéból, segítséget hívott, de a kislány az épületben ragadt. A tűzoltók már eszméletlen állapotban hozták ki onnan Zselykét, az újraélesztés ellenére a gyermek a helyszínen meghalt.

Egy gyerek meghalt a sportközpont tetején keletkezett tűzben
Fotó: Mihádák Zoltán

Az anya egyedül neveli szeptember óta három gyermekét egy adománylakosában. Korábban még Budakeszin laktak, de a házuk leégett.