Guy Verhofstadt konkrétan leírta, minek tartja Orbán Viktort – ugyanannak, mint Simicska Lajos

2018. december 17., 07:51

Szerző:

O1G – azaz Simicska Lajos leghíresebb mondatának rövidítésével osztotta meg az Index élő közvetítését az éjszaka folyamán Guy Verhofstadt. Az Európai Parlament liberális képviselőcsoportjának elnöke persze nem ment bele hosszas magyarázkodásba, csak megosztotta az internetes videóközvetítést – amely többször angol és francia nyelven is jelentős információkat adott át – azzal, hogy az embereknek elegük van Orbánból és társaiból, és készek arra, hogy visszavágjanak, kezdésnek szabad médiát, elsősorban valóban független közszolgálati médiát követelve.

Ennek a szövegnek a végén szerepel a hashtag: #O1G, ami ugye az elmúlt időszakban egyre több helyen tűnik fel. A rövidítés jelenése az a 2015. február 6-án elhangzott, Simicska Lajostól származó kijelentés, miszerint „Orbán egy geci”.

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.