Nem beszélhetett fogyatékos embereket segítő alapítványáról a köztévében Gusztos Péter, szerinte SZDSZ-s múltja miatt

2019. július 31., 17:13

Szerző:

444.hu vette észre Gusztos Péter, a megszűnt SZDSZ egykori parlamenti képviselőjének Facebook-posztját, amelyen arról ír: politikai múltja miatt ki van tiltva a köztelevízióból, és így nem nyilatkozhatott a stúdióban az általa alapított és vezetett Suhanj! Alapítványról.

Az alapítvány 2010 óta működik, a célja, hogy a tömegsportba bevonjanak látás-, értelmi vagy mozgássérült embereket is, segítenek nekik edzeni, versenyeken kísérik őket. A szervezetnek 500 önkéntese van, és aki volt már futóversenyen vagy a Margitszigeten sportol, szinte biztosan találkozott már velük.

Az alapítvány most akadálymentes edzőterme felújítására és bővítésére gyűjt. Ez az akció volt a téma például az RTL Reggeli műsorában kedden. És vélhetően erről beszélgettek volna a közmédiában is. A meghívó már megvolt, de végül azt visszavonták. Gusztos Péter szerint azért, mert ő valaha SZDSZ-es politikus volt.

Gusztos 2010-ig volt az SZDSZ országgyűlési képviselője, utána elfordult a politikától, és belevágott a Suhanj!-ba. Lapunknak azt mondta, hogy sokáig nem is nagyon akart szerepelni a médiában, hogy ne keveredjen össze a politikai múltja az alapítványos tevékenységével. Sok helyen ez eleve nem volt probléma, az azóta eltelt években pláne nem, de a közmédiánál már korábban is előfordult, hogy lemondták a meghívást. 

Most az történt, hogy mindenki szabadságon volt az alapítványnál, így aztán ő ment volna a közmédiába, de amikor már egyeztették volna a részleteket, akkor jelezték, hogy mégse menjen.

2016-ban Kovács Patrícia színésznő, Gusztos Péter felesége posztolt arról, hogy tiltólistán van a köztévében. A köztévé akkor azt közölte, hogy nincs tiltólista, szerkesztői döntések vannak.