Hatalmas sprintet vágott le Gurmai Zita a Hír TV stábja elől menekülve, végül egy italboltban lelt menedéket

2020. május 19. 20:06 - szerző: Index/168 Óra

Alighanem sokáig fogunk emlékezni arra a videóra, amelyet hétfőn tett közzé a Hír TV. Nem is részletezzük tovább, átadjuk a szót az Informátor című műsor stábjának:

A politikust a gyöngyöspatai ítéletről kérdezte volna a műsor munkatársa,

aki először nem válaszolt semmit sem, majd futni kezdett és végül egy italboltban kötött ki.

A politikus a történtekről az Indexnek azt mondta, „a Hír TV hazugsággyárát kerülöm, azt hazudnak, amit akarnak. Ehhez én, nem kellek.

Ezért sem álló helyzetben, sem mozgásban nem válaszolok a kérdéseikre.”

A politikus egyetértett Gulyás Gergellyel abban, hogy a Kúria döntését mindenkinek tiszteletben kell tartania és végre kell hajtani. Gurmai szerint a kormánynak nemcsak a megítélt összeget kell kifizetnie, de arról is kell gondoskodnia, hogy ilyen többet ne is fordulhasson elő.

"Kezdhetnék mindjárt azzal, hogy Farkas Flóriántól visszaszerzik az eltüntetett milliárdokat, abból az összegből lehetne a romák oktatását és felzárkóztatását érdemben segíteni."

- írta és így folytatta: Hiller István korábban arra már felhívta a figyelmet, hogy 2010 előtt az iskolák önkormányzati tulajdonban voltak, ennek ellenére az akkori kormány vállalta a konfliktust, több esetben maga is kezdeményezett a szegregáció felszámolására irányuló eljárásokat.”

A villamossíneken is folytatódott az üldözés

Csak annyit tehetünk hozzá, szép fogás volt ez a Hír TV-től és

reméljük, kormánypárti politikusokkal is láthatunk majd a csatornán hasonló jeleneteket, ha nem akarnak válaszolni majd az Informátor kínos kérdéseire.