Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Kiskapu: már a jövő héten benyújtják a rendkívüli jogrend végét jelentő jogszabálytervet, de csak akkor fogadják el, ha a járvány nem durvul

2020. május 18. 09:54 - szerző: 168 Óra

„Az a szándékunk, hogy május 26-án benyújtsuk azt a jogszabálytervezetet az Országgyűlésnek, amelynek elfogadásakor – ez már június lesz – megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon” – nyilatkozta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Hír Tv-nek.

Tehát, a jelek szerint a kormány kész engedékenynek mutatkozni a témában, ami itthon és az EP-ben egyaránt felkorbácsolta az indulatokat. Múlt csütörtökön maga Gulyás, másnap pedig már Orbán Viktor utalt rá, hogy a kormány belátható időn belül vissza fogja adni a különhatalmat – előbbi június, utóbbi már május "vége felé"-t mondott –, miközben Budapestről már Karácsony Gergely is szorgalmazta, hogy itt lenne az ideje a fővárosi nyitásnak is.

Vagyis nem nagyon lehetett húzni az időt.

 

Bár sokan várták a kormánytól, hogy az amúgy időkorlát nélkül bevezetett felhatalmazásnak legalább határidőt adjanak, és most ugyan kiderült, képesek a kompromisszumra,

mégis csak van egy feltétel: Gulyás azt mondta, „ha nem lesz hirtelen több a megbetegedések száma”, júniusban akkor fogadják csak el a jogszabálytervet.

Érdemes tehát a napi koronavírus-adatokat még figyelmesebben nézni ezentúl, ugyanis ma reggelre, szemben az elmúlt napok halálozási adatainak csökkenésével, ma megint elhunyt 11 beteg: