Gulyás Gergely szerint szervezett szállítás nem volt, nem az EU-s pénzből vett önkormányzati kisbuszokkal vitték a tömeget Orbán Viktor ünnepi beszédére

2018. október 25., 10:57

Szerző:

Bár fotók és érintett települések polgármestereinek a nyilatkozatai bizonyítják az ellenkezőjét, a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter álhírgyártásnak nevezte, hogy EU-s pénzen vásárolt buszokkal szállították a tömeget Orbán Viktornak a Terror Háza előtt tartott markánsan EU-ellenes október 23-i ünnepi beszédére. 

– Álhírgyártás. Szervezett szállítás nem volt 

– mondta a politikus. A kérdésre, hogy az ügy már egy svéd néppárti EP-képviselő figyelmét is felkeltette, aki vizsgálatot sürget az ügyben, Kovács Zoltán kormányszóvivő úgy válaszolt, Magyarország is szívesen küld vizsgálóbizottságot Svédországba feltárandó, hogy ott hogyan költik el az EU-s forrásokat.

A 444-en megjelent olvasói fotók tanúsága szerint kedden az Andrássy úton EU-s támogatásból vásárolt önkormányzati kisbuszokról, amelyeket az önkormányzatok EU-s forrásból vásárolták meg a járműveket. Az umvp.eu ugyanis egy EU-s támogatási program, a 2007 és 2013 közötti Új Magyarország (illetve a Széchenyi 2020) Vidékfejlesztési Program oldala volt. A program keretein belül önkormányzatok, nonprofit szervezetek, egyházi szervezetek pályázhattak nettó 5-12 millió forint vissza nem térítendő forrásra. 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.