Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Egypárti álmok: Gulyás Gergely örülne, ha a következő önkormányzati választáson már nem is lenne kihívója a Fidesznek

2019. szeptember 18. 18:09 - szerző: 168 Óra

Gulyás Gergely reményei szerint a következő alkalommal már senki nem mer majd elindulni a Fidesz jelöltjével szemben – erről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt hét pénteken Keszthelyen tartott lakossági fórumon a Zaol tudósítása szerint, amit a 444 szúrt ki.

Fotó: Merész Márton

A miniszter Manninger Jenő országgyűlési képviselővel és Nagy Bálint fideszes polgármesterjelölttel tartott fórumot, ahol először arról beszélt, hogy a választók Nagy Bálint választásakor nem a pártszínezete, hanem az ismertsége és alkalmassága szerint hozhatnak döntést.

Ezt a gondolatot szakította meg azzal, hogy Gulyás szerint a Hévízen és Balatonfüreden a hivatalban lévő fideszes polgármesternek nincs ellenfele a választásokon, és bízik benne, hogy Naggyal szemben is utoljára mernek kiállni.

Gulyás miniszteri szerepkörének határait próbálgatva azzal folytatta, hogy szerinte az hozhat a településeknek fejlődést, „ha a város a lehetőségeket a kormánnyal együttműködésben kihasználja, ami után teljes egység teremthető a polgármester mögött”. A választási törvény szerint egyébként kormánytag nem kampányolhat egyik politikai párt jelöltje mellett sem.

Keszthelyen Czuth Zoltán László indul Naggyal szemben a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE)  jelöltjeként, akit támogat az összes jelentős ellenzéki párt, az MSZP, a DK, az LMP, a Jobbik, a Momentum, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Pár napja Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje tett panaszt a Fővárosi Választási Bizottságnál, miután Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a kormány nem fog biztosítani 1000 milliárd forint fejlesztési forrást, ha nem a Fidesz jelöltje, Tarlós István nyeri ősszel. Karácsony szerint sérti a választások tisztaságát, ha a kormány nyílt kampányt folytat bizonyos jelöltek mellett, illetve ellen.