Gulyás Gergely: Az Országgyűlés nem fogja ratifikálni az Isztambuli Egyezményt

2019. december 19., 14:57

Szerző:

Nem fogja az Országgyűlés elé vinni az Isztambuli Egyezmény ratifikálásának az ügyét – jelentette be az erről szóló újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtökön tartott Kormányinfó sajtótájékoztatón beszélt erről.

Az Országgyűlés nem fogja ratifikálni az Isztambuli Egyezményt

– szögezte le, annak ellenére, hogy az Orbán-kormány 2014-ben aláírta a dokumentumot. Gulyás Gergely úgy nyilatkozott, hogy a magyar jogrendszer a nők védelmében az egyezménynél hatékonyabb és erősebb védelmet ad. Az egyezmény körüli „hisztéria” szerinte azért folyik, hogy az Orbán-kormány fogadja el, az emberek nem férfinak és nőnek születnek, hanem léteznek társadalmi nemek, ezt azonban az Orbán-kormány nem akarja elfogadni.

A kérdés azután vetődhetett fel, hogy a fideszes EP-képviselők egy novemberi szavazáson nem szavaztak meg egy állásfoglalást, amely az Isztambuli Egyezmény ratifikálására szólította fel az ezt eddig elmulasztó tagországokat, köztük Magyarországot is. Ettől függetlenül az állásfoglalás simán, 500 szavazattal 91 ellenszavazat és 50 tartózkodás mellett átment az Európai Parlamenten.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.