Gulyás Gergely nem is érti, miért háborodnak fel az emberek a miniszterelnök magánrepülőgépes útjain

2019. április 18., 11:05

Szerző:

Gulyás Gergely nem érti, hogy miért háborodnak fel emberek a miniszterelnök magánrepülőgépes útjain, ezek adatai egyébként is nyilvánosak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt a mai Kormányinfón mondta arra a kérdésre, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra Orbán Viktor utazásait és azok költségeit. Megjegyezte, hogy kampányban érthetőek ezek a kérdések, de a véleménye szerint az az ország érdeke, hogy a miniszterelnök, ha magánemberként is utazik, találkozzon útjain más országok vezetőivel.

Kormányinfó
Fotó: Illyés Tibor

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója múlt pénteken azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor soha nem utazott vendégként a cég 14 személyes magángépén, mindig személyesen fizette az utazását és szállását. Az Index közben összegyűjtötte, hogy milyen egybeeséseket mutat a miniszterelnök és az OTP magángépének mozgása. Ebből az látszik, hogy a magánrepülő igen gyakran ment oda, ahol Orbán Viktor futballmeccset nézett vagy más programja volt.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.