Gulyás Gergely szerint minden város veszíteni fog, ahol ellenzéki jelöltet választanak meg polgármesternek

2019. szeptember 26., 20:51

Szerző:

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mellett kampányolt csütörtökön Miskolcon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy lakossági fórumon. A miniszter – aki a Fidesz egyik alelnökeként vett részt az eseményen, az Orbán-kormány politikusai azonban rendszerint ügyet sem vehetnek a kormányzati és a pártbeli szerep közötti határokra – a rendezvény előtt újságíróknak azt mondta, a kormánypártok Alakszai Zoltán személyében a legalkalmasabb jelöltet állították Miskolcon. Úgy fogalmazott, a polgármesterjelöltnek világos tervei vannak a város jövőjéről, és reméli, hogy a fideszes jelölt érdemli ki a város bizalmát.

Kiemelt országjárás - Miskolc
Fotó: MTI/Vajda János

Azt látják mindenhol, hogy az ellenzék a polgármesteri, a képviselőjelölti tisztségekre „háborús hídfőállásként” tekint, ennek pedig a helyi közösségek lesznek a vesztesei - mondta. A kormárnypártok részéről az együttműködési készség megvan, a másik oldalról ez hiányzik. Még tizenhét nap van hátra a választásig, a Fidesz-KDNP időarányosan jól áll, a cél az, hogy a korábbi választásokhoz hasonlóan most is nagy fölénnyel nyerjenek a kormánypártok jelöltjei – fűzte hozzá..

Alakszai Zoltán azt mondta, nem az ellenfeleivel foglalkozik, hanem azzal, ami a miskolciakat leginkább érdekli, ennek érdekében indította el a miskolci konzultációt, amelynek a folyamatos párbeszéd a célja; a miskolciak és a kormánypártok szövetségesek ebben. Hangsúlyozta, az elmúlt kilenc évben rendkívüli kormányzati támogatás érkezett Miskolcra, ez pedig bizonyosság arra, hogy a város nem lehet ellenzékben. Az október 13-ai választásnak az a tétje, hogy Miskolc a nyerő oldalon marad-e.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.