Gulyás Gergely megkapta a Német-Magyar Barátság Díjat

2019. május 25. 21:43 - szerző: 168 Óra/MTI

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

Átadták a Német-Magyar Barátság Díjakat
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás Gergely köszönőbeszédében úgy fogalmazott, nemcsak a gazdasági területen kiváló a német-magyar együttműködés, hanem a társadalmi, illetve történelmi szálak is ezerszeresen összekötnek bennünket. A Német Gazdasági Klub fontos szimbóluma a német-magyar barátságnak. Németország külkereskedelme az együttesen 64 millió lakosú Visegrádi Négyekkel hatvan százalékkal magasabb, mint Németország kereskedelmi volumene a 66 milliós Franciaországgal. Harminc évvel ezelőtt erről még csak álmodni se mertünk volna - mondta a miniszter.

Balog Zoltán volt humánerőforrás-miniszter mellett Gulyás Gergely vezette azt a magyar küldöttséget, amely február 26-án Budapestről Berlinbe utazott tüzet oltani a Fidesz EU-ellenes plakátkampánya miatt kirobbant botrányban. Német-Magyar Barátság Díjat kapott előtte az a Schmidt Mária is, aki szerint Németország hitleri ábrándokat kerget, nemrég kimondta, Németországban nincs wifi, és beszélt arról is, hogy Angela Merkel német kancellár NDK-t csinált az országából.