Gruevszki csak időt akar nyerni Budapesten, igazából Oroszországba vagy Törökországba készül

2018. november 15., 17:19

Szerző:

A macedón Kanal 5 televíziós csatorna információi szerint Nikola Gruevszki volt macedón államfő csak azért kért menedékjogot Magyarországon, hogy időt nyerjen, mielőtt eldönti, hol akar tartózkodni hosszú távon.

A csatorna forrásai szerint Gruevszki jelenleg két lehetséges úti cél között hezitál: az egyik Törökország, a másik pedig Oroszország.

A Kanal 5 információi szerint a volt macedón államfő szombaton reggel autóval hagyta el az országát, az első megállója egy belgrádi luxusszálloda volt, majd ugyanezzel a járművel folytatta útját Budapestre – írja a 24.hu.

Gulyás Gergely legújabb állítása szerint a kétéves börtönbüntetés elől menekülő Gruevszki egy magyar nagykövetségen kért menedékjogot, de hogy melyiken, azt nem a szóvivő árulta el. Szerb lapértesülés szerint a tiranai nagykövetségről lehet szó.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.