Nálunk is meg lehet nézni a Greta Thunbergről szóló filmet

2020. október 22., 05:55

Szerző:

A fiatal klímaaktivista mellett például egy Down-szindrómás szupermodellről szóló alkotást is bemutatják a Verzió Dokumentumfilm Fesztiválon.

A 17. VERZIÓ Filmfesztiválon idén összesen 39 ország 50 filmjét nézhetik meg online az érdeklődők november 10. és 22. között. Az alkotások olyan aktuális emberi jogi témákat dolgoznak fel és hoznak közelebb, mint a klímaváltozás és annak következményei, a sajtószabadság jelenlegi helyzete, a hatalmon lévők állami erőforrásokkal való visszaélése, vagy éppen a menekültek küzdelmei – írja a hvg.hu.

A programban vannak személyes élettörténetek, mint az Én vagyok Greta, amely Greta Thunberg életéről szól, vagy a Maddy, a modell, amely egy világhírű Down-szindrómás modell történetét mutatja be.

 

Ezeken kívül bemutatják még az Erdőrablók, és a Szmogváros című filmet is. Ez utóbbi Kínában mutatja be, hogy a leglégszennyezettebb városok hogyan küzdenek a helyzet ellen.

A VERZIÓ további filmjeit itt tudja megnézni

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.