Gödöllőn megnyitotta az ország 90. McDonald's éttermét Orbán kötélbarátjának üzlettársa

2020. január 22., 14:32

Szerző:

Gödöllőn nyílt meg a McDonald's 90. magyarországi étterme, egy 100 négyzetméteres vendégterű, akadálymentesített vendéglátóhely. Ez is hasonló azokhoz az új típusú McDonald's-gyorséttermekhez, amelyeken a rendeléseket egy érintőképernyőn le lehet adni és bankkártyával ki lehet fizetni, ilyenből most 11 van az országban – írja a hvg.hu.

A gödöllői étterem az első olyan, amelyet már Scheer Sándor cége nyitott meg, nagyjából egy éve jelentették be, hogy az övé az amerikai gyorsétteremlánc összes magyar érdekeltsége. 

Scheer a 2018-as Forbes milliárdoslistáján 21,8 milliárd forintos vagyonnal a 48. helyen szerepelt. Alapító-vezérigazgatója a Market Építő Zrt.-nek, és a miniszterelnök kötélbarátja, Garancsi István mellett 49 százalékos tulajdonrészével társtulajdonos is a cégben. Résztulajdonosa a Lánchíd budai hídfőjénél fekvő Clark Hotelnek, és feleségével közös cégéé az Erzsébet téri óriáskerék – jegyzi meg a portál.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.