#Godislove kampány indult Budapesten válaszul a Coca-Cola melegjogi üzenetére

2019. október 16., 12:42

Szerző:

Október 16-án megjelentek Budapest utcáin a #Godislove kampány óriásplakátjai. A hírről beszámoló MTI-közleményben azt írják, hogy „a népszerű üdítőital-márka társadalmi vitát generáló plakátkampányára akár válaszként is értelmezhető a katolikus papot és egy Szentírás-idézetet ábrázoló plakát, mely János evangéliumából idéz:

Atyám házában sok hely van.”

Mint ismert, a „népszerű üdítőital-márka” a Coca-Cola.

A plakáton szereplő Hodász András atya népszerű vlogger, aki saját videós műsort készít a YouTube-on és jelen van az Instagramon is. A kampány üzenete szerint a kereszténységnek nem felháborodnia kell a neki nem tetsző jelenségek kapcsán, hanem inkább fölmutatnia a hitét Krisztusban miközben hirdeti az Evangéliumot, melyben olvashatjuk, hogy Isten a szeretet (1Jn 4,16b).

Az évente áprilisban megrendezésre kerülő Keresztény Vállalkozói Konferencia által támogatott és szervezett kampány egyben egy játék is, melyben a kihelyezett óriásplakátokat és citylightokat keresik a közösség tagjai, valamint az atya azt kérte a keresztényektől, hogy osszák meg gondolataikat a közösségi médiában Isten szeretetéről a keresztény 777blog.hu által ajánlott #Godislove hashtag használatával.

Hodász András januárban szerepelt a köztévének abban a műsorában, amelyben arról beszélnek, hogyan lehet meggyógyítani a melegeket. Szeptemberben egy újabb adásban az M5 csatornánk Joseph Nicolosi Szégyen és kötődésvesztés című könyvét mutogatta. A könyv tartalmának hatékonyságára az Amerikai Pszichológusok Társasága nem talált tudományos bizonyítékokat, több amerikai államban pedig be is tiltották a konverziós terápiákat - emlékeztet a hvg.hu.

 

Mint azt hétfőn mi is megírtuk, a gyermekek védelmére hivatkozva megbírságolták a Coca-Colát a meleg egyenjogúságot támogató #loveislove plakátjai miatt. A számos feljelentéséről híres Tényi István azt követően tett bejelentést, hogy a hazai konzervatívok részéról nagy felháborodást keltettek a cég plakátjai. Mint kiderült, Tényit meg is előzték, a bírságot egy korábbi bejelentés alapján szabták ki a cégre, ám a határozat még nem jogerős. A Coca-Cola kitart a plakátok mellett. 

Emlékezetes, a fideszes Boldog István országgyűlési képviselő bojkottot hirdetett a Coca-Cola ellen.