Fejjel lefelé az aknában találták meg a gödi Samsung-gyárban eltűnt vendégmunkást

2019. november 6., 11:42

Szerző:

Eltűnt múlt pénteken egy vendégmunkás egy gödi gyár területén, a rendőrség ezért a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségét kérte - írja a hvg.hu a kutató-mentő szolgálat Facebook-oldalára hivatkozva.

A szervezet az RSC Rescue Alapítvánnyal és a Magyar Mantrailing Alapítvánnyal közösen ment a helyszínre, ahol annak ellenére sem találták meg a férfit, hogy közel 80 ezer négyzetmétert vizsgáltak át. A portál szerint a Samsung-gyárról van szó, mert Gödön nincs másik olyan telep, amelynek ekkora lenne a területe.

Másnap a katasztrófavédelem értesítette őket, hogy megvan a munkás, aki

egy 80x30 centiméteres, hat méter mély aknába esett bele, fejjel lefele. A vendégmunkást végül a váci tűzoltók mentették ki.

A mentőszolgálat értetlenül állt az eset előtt, mivel az akna sötét, több száz méterre van a munkaterülettől és csak kúszva lehet eljutni a környékére, fizikailag pedig nehéz beesni oda. A munkás túlélte a balesetet, amelyet a rendőrség vizsgál.

A gödi gyárban egyébként október 30-án tűz ütött ki, de azt nem tudni, hogy a két esetnek van-e köze egymáshoz.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.