Gigantikus közművesítésbe és útépítésbe kezdenek Gödön

2020. április 23., 07:00

Szerző: Árpási Bence

Komoly beruházásokba fog a kormány a különleges státuszú gödi ipari parkban.

Mint az egyik szerdai Magyar Közlönyből kiderül, a Samsung-gyár könnyebb megközelíthetősége érdekében átalakítja az M2-es autóút érintett szakaszát.

Ennek keretében új félcsomópontot alakítanak ki, épül egy új felüljáró, a meglévő gödi csomópontja és az iparterület közötti közvetlen útkapcsolat is létesül. Emellett mind közúton, mind kerékpáros kapcsolatot építenek ki a városközponttal. 

A gödi csomópont felüljárója és az alatta futó M2-es autóút

A projekt több mint 7 milliárd forintba fog kerülni. 

Nem csak ez lesz az egyedüli beruházás a környéken: milliárdokat fordít a kormány a terület közművesítésére is. Ez magában foglalja a víz-, áram, valamint gázszolgáltatást is. 

Az intézkedések aligha lehetnek függetlenek attól, amiről a Miniszterelnökség államtitkára, a terület országgyűlési képviselője beszélt az állami rádió szerda reggeli műsorában. Tuzson Bence itt azt mondta, a Samsung bővíteni fogja üzemét. Számításai szerint további 2700 embert vesznek fel, így 4300-ra nőhet a foglalkoztatottak száma. 

Korábban nagy vitákat váltott ki, hogy a kormány élve a különleges jogrend adta lehetőséggel egy tollvonással magához vonta a város iparűzési adóját. Ezt mostantól a megye fideszes többségű közgyűlése fogja elosztani. Gödön az ellenzéki összefogás keretében a Momentum adott polgármestert Balogh Csaba személyében.


Ehhez némiképp magyarázatot adhat Tuzson Bence fenti nyilatkozata: szerinte a kijelölt gazdasági övezetből származó bevételeket a terület környékére kell költeni és figyelembe kell venni Göd, Csomád és Dunakeszi érdekeit is. 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.