A Momentum szerint a DK manipulált hangfelvételt tett közzé a gödi polgármesterről

2020. augusztus 5. 10:53 - szerző: 168 Óra

A Momentum szerint manipulált az a hangfelvétel, amely alapján a DK azt állítja, hogy a település polgármestere együttműködik a Fidesszel – közölte a párt honlapján.

Gödön elszabadultak az indulatok, Balogh Csaba polgármestert a Fidesz-DK-Jobbik koalícióban szavazva függesztette fel. Ilyen előzmények után került elő a már említett hanganyag.

A Momentum közölte, azért reagálnak, mert nem mehetnek el szó nélkül amellett, „ha bármelyik koalíciós partnerünk a Fidesz módszereivel támadjon minket”.

Balogh Csaba

Mint írják, „sem a Momentumnak, sem Balogh Csabának nincs rejtegetnivalója, ezért közzétesszük az április 6-i beszélgetésről készült felvétel eredeti verzióját. (Ide kattintva hallgatható meg.) A hangfelvétel bizonyítja, hogy a DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket.”


Éppen emiatt a párt reméli, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi. A kialakult helyzet miatt egy hárompontos felszólítást is küldtek a velük szövetségben álló pártnak:

  • Szakítsák meg az együttműködést a Fidesszel Gödön, ne árulják el a választók akaratát!
  • Szólítsák fel képviselőiket az ellenzéki pártokkal közös városvezetéshez való visszatérésre, a helyi lakosok szolgálatára!
  • Határolódjanak el a hírhamisítástól és a manipulatív eszközöktől, ne éljenek vissza a választók bizalmával!

A vágott hangfelvétel nyilvánossághoz való eljuttatása miatt megtesszük a megfelelő jogi lépéseket

– fejezték be közleményüket. 

A történtek fényében már-már hurráoptimistának tekinthető az MSZP elnökének nyilatkozata, aki szerint reális esély van a kormányváltásra.