Darabjaira hull az ellenzéki összefogás: Felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét

2020. július 31., 16:14

Szerző:

A gödi képviselő-testület pénteken ismét napirendre vette és meg is szavazta azt a beadványt, amely két hétre felfüggeszti Balogh Csaba momentumos polgármestert – írja az ellenzéki párt közleménye nyomán a Népszava. A Momentum az ügyben „Samsung-koalíciót” emleget, jelezve, hogy a felfüggesztést a Fidesz mellett a DK, az LMP és a Jobbik támogatta.

A felfüggesztés lehetőségét már két héttel ezelőtt is megszavazták a képviselők egy fegyelmi eljárással együtt, de akkor Balogh a döntés felülvizsgálatát kérhette.

A felfüggesztést Balogh Csaba ezután bíróságon támadja meg.

„Göd fejlődése és Samsung elleni küzdelme tekintetében ez az állapot nem tartható. Ez a mostani helyzet alkalmat ad, sőt megköveteli, hogy mindenki átgondolja, hogy milyen formában szeretné folytatni a város vezetését, milyen formában tud együtt dolgozni az eredetileg kitűzött célok érdekében” – olvasható a közleményben.

Még júniusban írtunk arról, hogy kisebbségbe került Gödön a polgármester, miután az ellenzéki tömb kettészakadt, a DK, az LMP és a Jobbik képviselői a Fidesszel együtt szavazva csökkentették Balogh Csaba hatáskörét.