Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Tüntetés készül Győrben, az ellenzék szerint képtelenség, hogy Borkai Zsolt kitöltse polgármesteri mandátumát

2019. október 16. 21:13 - szerző: 168 Óra

A Fidesz becsapta a győri szavazókat, mert saját színeiben indította Borkai Zsoltot a polgármesterségért, aztán a botrányba keveredett politikust győzelme után kiléptette a kormánypártból - mondta a Klubrádiónak Glázer Tímea, a szexbotrányba keveredett Borkai választáson alulmaradt riválisa.

Az ellenzéki politikus szerint azonban

képtelenség, hogy Borkai Zsolt kitöltse az ötéves polgármesteri ciklusát a korrupciót is felvető szexvideója után ráégett bélyeg miatt.

Glázer Tímea szerint Borkainak nem a Fideszből kellett volna távoznia, mert a kormánypártban olyan emberek vannak, mint ő maga, hanem a polgármesterségről lemondania, mert a győriek viszont nem olyanok, mint ő.

Borkai Zsolt ellen tüntettek Győrben
Fotó: Krizsán Csaba

Győrben továbbra is nagy a felháborodás, nehéz elképzelni, Borkai hogyan megy majd el egy óvodába a gyerekek közé, hogyan adja át a díszpolgári kitüntetéseket, mit mond egy városi ünnepség megnyitóján és hogyan képviseli a várost kifelé – mondta Glázer, aki hangsúlyozta, hogy az önkormányzati választáson a többség nem Borkaira és nem a Fideszre szavazott, hanem az ellenzékre és a civilekre. Igaz, utóbbiak külön indultak, így a közgyűlést továbbra is a kormánypárt uralja.

A győri önkormányzat ellenzéki tagja szerint évek után sorra borulnak ki Borkai Zsolt korrupciós ügyei, nyomozás indult, és végül minden ki fog derülni. Valami elindult Győrben és az országban, ami a 2022-es országgyűlési választásokra is nagyon nagy hatással lesz.

Nem hagyják annyiban, hogy Borkai győzött a választáson. Kedden kezdeményezték a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását, és az is lehet, hogy az összes többi városi voks esetében is így tesznek. Nagy igény van Győrben tüntetések szervezésére is, hogy Borkai ellenzéke menjen tovább ebben az ügyben.

A győri MSZP szombatra már meg is hirdetett egy tüntetést a győri városháza elé. A Facebook-eseménynél azt írják:

„A győri tisztességes emberek és az ellenzéki pártok közösen, tüntetésre hívunk mindenkit 2019. október 19-én szombaton 16 órára a Városháza elé! Borkai Zsoltnak a Fidesz „erkölcsössége” fontosabb, mint a városunk becsülete! A Fidesz becsapta a saját szavazóit is azzal, hogy a választások után lemond a polgármester! Mondjuk ki közösen, hogy Borkai méltatlan a város vezetésére! Borkainak távoznia kell a győri közéletből!”