Tüntetés készül Győrben, az ellenzék szerint képtelenség, hogy Borkai Zsolt kitöltse polgármesteri mandátumát

2019. október 16., 21:13

Szerző:

A Fidesz becsapta a győri szavazókat, mert saját színeiben indította Borkai Zsoltot a polgármesterségért, aztán a botrányba keveredett politikust győzelme után kiléptette a kormánypártból - mondta a Klubrádiónak Glázer Tímea, a szexbotrányba keveredett Borkai választáson alulmaradt riválisa.

Az ellenzéki politikus szerint azonban

képtelenség, hogy Borkai Zsolt kitöltse az ötéves polgármesteri ciklusát a korrupciót is felvető szexvideója után ráégett bélyeg miatt.

Glázer Tímea szerint Borkainak nem a Fideszből kellett volna távoznia, mert a kormánypártban olyan emberek vannak, mint ő maga, hanem a polgármesterségről lemondania, mert a győriek viszont nem olyanok, mint ő.

Borkai Zsolt ellen tüntettek Győrben
Fotó: Krizsán Csaba

Győrben továbbra is nagy a felháborodás, nehéz elképzelni, Borkai hogyan megy majd el egy óvodába a gyerekek közé, hogyan adja át a díszpolgári kitüntetéseket, mit mond egy városi ünnepség megnyitóján és hogyan képviseli a várost kifelé – mondta Glázer, aki hangsúlyozta, hogy az önkormányzati választáson a többség nem Borkaira és nem a Fideszre szavazott, hanem az ellenzékre és a civilekre. Igaz, utóbbiak külön indultak, így a közgyűlést továbbra is a kormánypárt uralja.

A győri önkormányzat ellenzéki tagja szerint évek után sorra borulnak ki Borkai Zsolt korrupciós ügyei, nyomozás indult, és végül minden ki fog derülni. Valami elindult Győrben és az országban, ami a 2022-es országgyűlési választásokra is nagyon nagy hatással lesz.

Nem hagyják annyiban, hogy Borkai győzött a választáson. Kedden kezdeményezték a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását, és az is lehet, hogy az összes többi városi voks esetében is így tesznek. Nagy igény van Győrben tüntetések szervezésére is, hogy Borkai ellenzéke menjen tovább ebben az ügyben.

A győri MSZP szombatra már meg is hirdetett egy tüntetést a győri városháza elé. A Facebook-eseménynél azt írják:

„A győri tisztességes emberek és az ellenzéki pártok közösen, tüntetésre hívunk mindenkit 2019. október 19-én szombaton 16 órára a Városháza elé! Borkai Zsoltnak a Fidesz „erkölcsössége” fontosabb, mint a városunk becsülete! A Fidesz becsapta a saját szavazóit is azzal, hogy a választások után lemond a polgármester! Mondjuk ki közösen, hogy Borkai méltatlan a város vezetésére! Borkainak távoznia kell a győri közéletből!”

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.