Gépfegyverrel lövöldözött a fideszes Németh Szilárd, aki ezt láthatóan jobban élvezte, mint a velős pacalt

2019. május 4., 06:34

Szerző:

444.hu vette észre Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Facebook-oldalán, hogy a politikus ezúttal nem gasztronómiai élményeivel és tapasztalataival dicsekedett el, hanem egy lövöldözéssel teli nappal.

Fotó: Facebook/Németh Szilárd

„Utoljára 33 évvel ezelőtt, sorkatonaként volt AMD-65-ös gépkarabély és PA-63 pisztoly a kezemben. Nemrég az ezeket - és a pisztolyutódot, a Glock 17-et - felváltó új honvédségi kézifegyvereket, a Digitális Katona program eszközeit próbálhattam ki. A Bren 2 gépkarabélyt, a Scorpion EVO 3 géppisztolyt, és a P-07 illetve a hosszabb csövű P-09 pisztolyokat. A gépkarabélyt egy amerikai M4-essel össze is hasonlíthattam” - írta az államtitkár bejegyzésében.

Fotó: Facebook/Németh Szilárd

„A Česká zbrojovka gyár típusait egyelőre még Csehországban gyártják, s Kiskunfélegyházán szerelik össze. Azonban 2019 második félévtől már a gyártósorok is az alföldi üzemben lesznek. Ezekkel a világszínvonalú, de egyszerűen kezelhető fegyverekkel fogjuk ellátni a honvédeket, rendőröket, pénzügyőrüket, börtönőröket egyaránt” - írta az országgyűlési képviselő. Arról nem értesültünk, hogy a lőgyakorlat után volt-e svédasztal.

Fotó: Facebook/Németh Szilárd