Georg Spöttle szerint Demeter Mártának óriási szerencséje van, hogy itt él, az USA-ban 25 évet kapna

2019. február 13., 16:09

Szerző:

De­me­ter Már­tá­nak az a sze­ren­cséje, hogy Ma­gyar­or­szá­gon él. Ame­ri­ká­ban ugyanis 25 év bör­tön járna azért, amit tett - mondta Georg Spöttle, a Né­ző­pont In­té­zet elem­zője az ECHO TV Jó reg­gelt! című mű­so­rá­ban.

Spöttle szerint az LMP-s képviselő valamilyen formában radikalizálódott, mert annyira kormányellenes lett,

annyira ellenségének tekinti a jelenleg fennálló demokratikus rendet

és Magyarország kormányát, hogy le akarta járatni.

Az Egyesült Államokban 25 év börtön is kiszabható azért, amit Demeter tett, például 25 év szabadságvesztésre ítélték azt a 19 éves katonát, aki a Pentagonból egy pendrive-on hozott ki titkos információkat, majd ezeket közkinccsé tette – idézi az ufóhívő ex-rendőrt a Ripost.

Kövér László házelnök azt  javasolja, hogy az Országgyűlés mentse fel a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki, valamint tagsági posztjáról Demeter Mártát, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal megállapította, hogy a politikus nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Demeter Márta 2018 októberében tekintett bele honvédségi iratokba, és ezek alapján kérdezte meg a belügyminisztert: hogyan fordulhatott elő, hogy a honvédség repülői szállítják Orbán Viktor lányát. Kiderült, hogy az általa látott név egy másik személyt takar, emiatt Demetert nem nyilvános minősítésű adat nyilvánosságra hozásával vádolták meg. A politikust korábban kétszer is átvilágították át, de semmi terhelőt nem találtak róla.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.