Két rendőr kézzel emelt fel egy autót Kiskunhalason, hogy megmentsék az elgázolt kislány életét

2019. december 14., 12:40

Szerző:

Egy 32 éves férfi december 13-án este ittas állapotban ütött el egy bickliző kislányt Kiskunhalason. A gyerek olyan szerencsétlenül esett, hogy az autó alá szorult, a sofőr pedig el akart futni a helyszínről.

A Készenléti Rendőrség két járőre – Csortos Gábor rendőr főtörzsőrmester és Biloscsuk Zoltán rendőr főtörzsőrmester – viszont éppen szolgálatba tartott, amikor észrevették a balesetet és odamentek. A sofőr ekkor akart mellettük elszaladni, de visszatartották. Miközben igazoltatták, hallották, hogy az autó alól valaki segítséget kér. A kocsihoz rohantak és a kerék alá szorulva meglátták a kislányt, akire teljes súlyával ránehezedett az autó. A két járőr az alváznál fogva emelte fel az autót, de mivel a gyereket nem tudták kiemelni, segítségért kiáltottak. Erre két gyalogos sietett a helyszínre, és az ő segítségükkel már sikerült kihúzni a lányt.

Fotó: police.hu

A rendőrök mentőt és tűzoltót kértek a helyszínre, a 13 éves gyereket pedig - esetleges gerincsérüléstől tartva - mozgatása nélkül szolgálati kabátjukkal betakarták. A kiérkező mentők elmondták, hogy a gyermek életét a gyors rendőri segítségnyújtás mentette meg, és mivel súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

A sofőrt – akinek jogosítványa sem volt – őrizetbe vették és közúti baleset gondatlan okozás vétség valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt eljárást indítottak ellen. A rendőrség kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Fotó: police.hu

(via police.hu)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.