Mintha nem lenne holnap: két hét alatt 336 millió forintot költött el óriásplakátokra a kormány

2020. május 20., 15:28

Szerző:

Május első felében 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő közérdekű adatigényléséből – írja az Index.

 

Az igénylésre adott válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda közölte, hogy 2020. május 1-16-ig tartó kivitelezési időszakban 4260 darab óriásplakátot rendeltek, ennek költsége bruttó 335 923 033 forint.

 

 

Ez azonban még csak részköltség, a pontos végösszegről csak a kampány vége után tudnak tájékoztatást adni – írta a kabinetiroda. 

Május elején derült ki, hogy újabb bő 6 milliárd forintot költ el az állampolgárok tájékoztatására a kormányzati kommunikációért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda. A Rogán Antal vezette tárca jó szokásához híven ezúttal is a NER üdvöskéjét, Balásy Gyulát bízta meg a csinos összeg elköltésével.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.