A magyar pénztárca sínyli meg leginkább a járványt

2020. november 20., 09:39

Szerző:

A magyarok jártak legrosszabbul pénzügyi szempontból a koronavírus miatt egy átfogó felmérés szerint, amelyet az Európai Parlament készíttetett. 

Az európaiak több mint felének okoz pénzügyi nehézségeket a koronavírus-járvány egy, az Európai Parlament által készíttetett felmérés szerint. A legnehezebb helyzetben Magyarország van, ahol a válaszadók 44 százaléka számolt be jövedelemvesztésről a világjárvány kezdete óta.

A Kantar által készített felmérést a Politico hírlevele szemlézte.

Az Európai Unió tagállamaiban a válaszadók 57 százaléka  mondta, hogy pénzügyi problémákkal szembesült, 27 százalékuk jelzett jövedelemkiesést, 23 százalék arról számolt be, hogy a megtakarításait idő előtt kellett felélnie. A felmérésben megkérdezett EU-s polgárok 20 százaléka munkanélküliséget tapasztalt.

A legnagyobb számban Magyarországon ütköztek az emberek pénzügyi nehézségekbe. A magyar válaszadók 44 százaléka számolt be jövedelemvesztésről a járvány kezdete óta.

A magyarokat a spanyolok követik ebben a mutatóban 42 százalékkal, a ciprusi és görög állampolgárok 41 és 40 százalékkal. A bulgáriai (40 százalék), észt (39 százalék), valamint az olasz és a romániai (mindkettő 35 százalék) válaszadók azt mondták, hogy a tervezettnél hamarabb nyúltak személyes megtakarításaikhoz.

A felmérésből kiderült, hogy a lakosság kitettsége Luxemburgban, Dániában, Svédországban és Hollandiában bizonyult a legalacsonyabban.

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.