Gázcsövet akart lopni két férfi, aztán a gázszivárgás miatt ők hívták ki a rendőröket

2019. április 25., 11:34

Szerző:

Két férfi levágta és el akarta lopni a gázcsövet az egyikük munkahelyén. Mivel a gáz szivárogni kezdett, kihívták a rendőröket. A vezeték megrongálásával robbanásveszélyt és több mint százezer forintos kárt okoztak, ezért vádat emeltek ellenük – írja az ügyészség.

A két 36 éves férfi 2017 májusában megjelent egy IV. kerületi üzemcsarnokban, ahol egyikük karbantartóként dolgozott. A vádlottak a csarnokból fém csöveket, valamint szögvasakat loptak el, majd megkísérelték ellopni a gázóra előtti gázcsatlakozó vezetékét is.

A vezetéket egy flex segítségével átvágták, az éghető gáz ekkor szivárogni kezdett a csőből. A férfiak az elvágott gázcsövet betekerték egy szigetelőszalaggal, így a további gázszivárgást megakadályozták, majd értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség közveszélyokozás és lopás vétsége miatt vádat emelt ellenük. A törvény ezeket a cselekményeket kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.