A Füvészkert növény-örökbefogadási kampányt indított

2020. november 18., 17:14

Szerző:

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert alapításának 250.  évfordulója alkalmából, amelyet jövőre ünnepelnek.

Az ELTE botanikus kertjének szerdai közleménye szerint online is lehet örökbe fogadni növényeket az intézmény zárva tartása alatt. A Füvészkert gyűjteményeiben több mint 8000 növény van, és mindegyik örökbe fogadható. 

Három kategóriában lehet örökbe fogadni. Az Orchidea fokozatú támogató kisebb növények örökbefogadásával, a Magnolia fokozatú támogató a kisebb növények mellett növénycsoportok örökbefogadással támogatja a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt. A Ginkgo fokozatú támogató pedig nagyobb fákat, illetve egész területek fenntartását támogathatja az örökbefogadással.

Az örökbefogadó oklevelet kap és nevét feltüntetik a honlapon, az örökbefogadók napján pedig díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen. Mindezek mellett a Ginkgo fokozatú támogatók éves bérletet is kapnak, valamint nevüket emléktábla örökíti majd meg a Füvészkert bejáratánál.

További részletek a Füvészkert honlapján érhetők el.

(MTI)