Kabátban tornáznak a diákok, olyan hideg van a budai középiskolában

2020. január 27., 13:44

Szerző:

A XII. kerületi Budapesti Gazdasági Centrum Budai Középiskolájában kabátban töltik a diákok a téli hónapok tanóráit az osztálytermekben és a folyosókon egyaránt – értesült a 24.hu.

Az iskola egyik diákja a portálnak arról számolt be, hogy a földszinti tantermekben gyakran 20 fok alatt van a hőmérséklet,

a tornaterem öltözőjében pedig mindössze 16 fokot mértek. A futást és a gimnasztikai gyakorlatokat kabátban hajtják végre a gyerekek.

A lapnak nyilatkozó diák szerint hiába beszélnek a problémáról, az iskola vezetése nem tesz semmit, miközben gyakran úgy érkeznek meg a tantermekbe reggelente, hogy le vannak kapcsolva a radiátorok. 

A probléma nem új keletű, az egyik diák 2016-ban kezdte meg tanulmányait az intézményben, a probléma pedig már akkor is fennállt – írták.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.