Fújolták és kifütyülték Orbánt az MTK-stadionavatón

2016. október 13. 22:18

Csütörtök este avatták fel az MTK új stadionját, Orbán Viktor is beszédet mondott.

Hajdú B. István konferálta fel a miniszterelnököt és Deutsch Tamást, az MTK elnökét, a közönség már ekkor fújolni kezdett.

De a fütyülés és a bekiabálások akkor erősödtek fel, amikor Orbán megkapta a szót és egyedül állt a mikrofon mögött – írja az Index.

„Az MTK a magyar sport kiemelkedő közössége, egy klub, amely magában foglalja a magyar sport nagyszerűségét és diadalait, megtestesíti fájdalmát és veszteségeit (…) Magyar sport nélkül nincs modern magyar nemzet és az MTK nélkül elképzelhetetlen a magyar sport” – erről próbált beszélni az MTI szerint Orbán Viktor miniszterelnök az MTK új stadionavatóján.

„Egy nagy magyar klub ünneplésére jöttünk össze, amely megőrizte és átmentette az utókor számára a zsidó polgári hagyományt, amely nélkül ma szegényebbek lennénk” – mondta a miniszterelnök, aki szerint az MTK az újítások nagymestere, és ez végigkísérte egész történetét.

„Hiszünk benne, hogy ha van tó, lesz béka is. Ezért épülnek például stadionok és uszodák. Bizonyosak vagyunk abban, hogy az eredmények nem fognak elmaradni, és minden sportágban vissza fogunk kapaszkodni azokra a csúcsokra, amelyeken korábban már jártunk” – tette hozzá Orbán Viktor.

Deutsch Tamás klubelnök is szónokolt Orbán után. Kiemelte, hogy az MTK az egyetlen sportegyesület a világon, amely minden olyan olimpiára küldött sportolót, amelyen magyar küldöttség részt vett.

„A sport a világ legszemélyesebb ügye. MTK-szurkolónak lenni, a sportot szeretni személyes ügy. A klub zsidó gyökereit, megalapítása óta élő hagyományait csak mi, MTK-sok tudjuk ápolni” – mondta Deutsch Tamás, aki köszönetet mondott a tervezőknek, építőknek, a kormánynak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, valamint mindenkinek, aki segítette az új stadion létrejöttét.