Fonyódon az önkormányzat engedélyezi az éjszakába nyúló zenélést, a választási évben azonban a polgármestert már zavarja a hangerő

2019. július 26. 07:39 - szerző: 168 Óra

A nyilvánosság előtt fakadt ki Fonyód fideszes polgármestere, Hidvégi József a City Matiné fesztivál hangos koncertjei miatt a közelmúltban, amit a Balaton partján lévő kemping területén tartottak – hasonlóan más rendezvényekhez.

Fotó: Hidvégi Józesf/Facebook

Azonban a 24.hu-nak nyilatkozó, korábban a hasonló esetek miatt az önkormányzathoz forduló helyi lakos szerint a polgármester hozzáállása a többi évben teljesen más volt. A nyári időszakban minden héten tartanak valamilyen zenéléssel egybekötött fesztivált, azonban a legtöbb településen megszokottól eltérően este 10 óra után is engedélyezték a hangosabb zenét. Ugyanis önkormányzati hatáskörben lehetséges kitolni a határidőket, emiatt a panaszosnak sem voltak további lehetőségei.

A portál kiemeli, hogy a polgármester az elmúlt években tapasztaltakhoz képest épp választási évben lett érzékenyebb az éjszakába nyúló hangos zenére, noha pont ő korlátozhatná ezt.