Ingyen megkapta balatoni gyerektábort a milliárdokkal kibélelt Fidesz-közeli alapítvány, de gyereket pont nem látni ott

2019. július 12. 11:08 - szerző: 168 Óra

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 13,5 milliárd forintot kapott a kormánytól és az uniótól esélyteremtő programok megvalósítására, idén egyetlen gyermek sem üdült az alapítványnak ingyen odaadott fonyódligeti táborban. A szomszédos nyaralótulajdonosok diákcsoportokkal tavaly óta nem találkoztak, mozgást is keveset láttak elhagyatott, lerobbanófélben lévő üdülőben – írta a Magyar Hang.

Ezzel együtt a néhol már gazosodó, áramtalanított üdülőt szögesdrót veszi körbe, kamerák figyelnek, a területet pedig a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton Sec Kft. őrzi. A tábort a lap munkatársai azért tudták körbejárni, mert az üdülőhöz tartozó, festői szépségű parthoz vezető kaput nyitva találták, ugyanis az alapítvány tulajdonába került partszakaszt szabadstrandnak jelölték ki. 

A fonyódligeti tábor részlete
Fotó: erzsebetprogram.hu

A fonyódligeti tábor is a hátrányos helyzetű gyermekeket üdültető Erzsébet-alapítvány tulajdonában áll. A kormány a ezt és a zánkai tábort 2016 őszén adta oda az Erzsébet-alapítványnak ingyen. Az alapítvány több szálon kötődik a Fideszhez: az alapítói jogokat a Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged–Csanádi Egyházmegye intézményfenntartója gyakorolja, ennek főigazgatója a Fidesz 2014-es szegedi polgármesterjelöltje, Kothencz János. Az alapítvány kuratóriumi elnöke az a Hornyák Tibor, aki pár éve napi 110 ezer forintért bérelt úszómedencés házat a Zánkával szomszédos Monoszlón úgy, hogy a zánkai táborban saját lakóépületet használhatott volna – emlékeztetett a lap.