Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Jön az egyórás összvonalas BKV-jegy, Pintér Sándor szerint főnixként éled újjá a halottnak hitt elektronikus jegyrendszer

2019. április 10. 18:19 - szerző: 168 Óra

Együttműködési megállapodást írt alá Tarlós István főpolgármester és Pintér Sándor belügyminiszter, hogy újjáélesztik BKK tetszhalott elektronikus jegyrendszerét – írja az Index.

Így néz ki a menetrend:

Júniustól a reptéri buszokra mobiltelefonon lehet majd jegyet venni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n keresztül. Szeptembertől aztán minden BKK-egy, bérlet mobilon megvehető lesz, a Nemzeti Elektronikus-jegy Platformon.

2020 végetől pedig – figyelem! – bevezetik az időalapú jegyeket, amelyeket e-személyivel, hallgatói kártyával, utazási kártyával lehet majd megvenni. Ez volt a nevezetes Rigó rendszer, amely  Tarlós István szerint szerint nem dőlt be, épphogy újraéled poraiból.

Főnixként – világította meg az aktust Pintér Sándor.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az időalapú jegy egy órára érvényes jegyet jelent, amellyel minden BKV-vonalon lehet majd utazni. Egy ideig a papíralapú jegy is megmarad. A rendszer a MÁV-val és Volánbusszal is kompatibilis lesz.

A meglevő 380 darab jegyautomatát is fejlesztik, alkalmasak lesznek elektronikus úton történő jegyvásárlásra is.

Az e-jegyeket a buszsofőrök

szemrevételezéssel, az úgynevezett kézi ellenőrök kódolvasóval ellenőrzik majd.