Folyamatosan az álláshirdetéseket böngészik a tűzoltók, hogy hol tudnának több pénzért elhelyezkedni

2019. január 29., 05:00

Szerző:

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet vasárnap drámai hangú közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy egy hét éves tapasztalattal rendelkező tűzoltó mindössze 160 ezer forintot vihet haza havonta, az RTL Klub Híradója pedig ennek nyomán készített egy riportot, amelyben Antalfi Zsolt szakszervezeti társelnök arról beszél, hogy megalázóan kevés pénzről van szó. 

– Ez nem versenyképes, és arra kényszeríti a tűzoltókat, hogy folyamatosan böngésszék az álláshirdetéseket, és hát nyilván ha több pénzt kap egy másik állásajánlatkor, akkor fogja magát, leszerel, és elmegy oda

– mesélte a szakszervezeti társelnök. Az Orbán-kormának már több tűzoltó jelezte, hogy valamit tenni kellene, mert az alacsony bérek miatt egye több tűzoltó dönt úgy, hogy leszerel, és más pályát választ.

Emiatt a szolgálatban maradó tűzoltók a szabadságukat sem tudják kivenni.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.