Földrajzleckét és kioktatást kapott Demeter Márta Orbán Flóra repülése ügyében

2018. október 19., 16:49

Szerző:

A Pintér Sándornak feltett kérdésekre is Benkő Tibor válaszolt Demeter Márta LMP-s képviselőnek.

Mint megírtuk, előfordulhat, hogy a képviselő hatalmas aknára lépett, amikor Orbán Flóraként, a miniszterelnök 14 éves lányaként azonosított egy katona hasonnevű lányát, aki szeptember elején a Magyar Honvédség által vett egyik Airbus A-319-es repülőgéppel kiképző repülés keretében utazott. A dolog azért felvet kérdéseket.

– Mindenekelőtt felhívom a figyelmét, hogy az Ön által említett Pafosz nem egy sziget, hanem egy vegyes használatú repülőtérrel (civil és katonai) rendelkező város..Az említett személy egy, a Cipruson ENSZ-misszióban szolgálatot teljesítő magyar katona leánygyermeke, aki szabályosan tartózkodott a nevezett repülőgépen

– idézi a miniszter válaszát a hvg.hu.

Benkő Tibor hozzátette, hogy Demeter Márta erre magától is rájöhetett volna, amennyiben az általa kezdeményezett iratbetekintés alkalmával kellően alapos és körültekintő lett volna.

A miniszter szerint Demeter Márta „politikai haszonszerzés reményében hamis állításokat generálva” megsértette a katonákat.”

 A Fidesz később bejelentette, hogy Demeter Márta ellen feljelentést tesz az ügyészségen több bűncselekmény gyanújával. A kormánypárt szerint az LMP-s politikus nem nyilvános adatokat tett közzé és hamisított meg politikai haszonszerzés céljával.

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.