Föld S. Péter: Rettegj, vírus!

2020. április 12., 09:00

Szerző: Föld S. Péter

Miközben a világ fejlettebb felén leragadtak a hagyományos módszereknél, és még mindig a megszokott megoldásokkal próbálkoznak, vagyis maszkokkal, tesztekkel, lélegeztetőgépekkel és tisztességes tájékoztatással védekeznek, a magyar miniszterelnök keleti barátai sajátos harcmodorral küzdenek a koronavírus ellen. Orbán Viktor egyik kiváló barátja, Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök például úgy gondolja, hogy ha a vírusról nem beszélnek, akkor az nem létezik. A türkmén elnök mindemellett füstölők vásárlására is biztatja híveit, mert szent meggyőződése, hogy azok minden másnál hatásosabbak a vírus ellen.

Szijjártó Péter Türkmenisztánban Szijjártó Péter külügyminiszter és Gurbanguly Berdimukhammedow elnök
Fotó: KKM/-

Másik nagy barátunk, az Európa utolsó diktátorának becézett Alekszandr Grigorjevics Lukasenko fehérorosz elnök az egészséges életmódra esküszik. Szerinte jól tesszük, ha naponta megiszunk egy fél deci vodkát, mert ezzel védetté válunk a vírussal szemben. Emellett a sport is nagyon hasznos, különösen, ha nem műveljük, hanem nézzük. Maga az elnök is jó példával jár elöl, nemrégiben jégkorongmeccsen fotózták, maszk és minden más védőfelszerelés nélkül, mindössze néhány marcona testőrt lehetett látni a közelében, ők vigyázták az egészségét.

Magyarországon másfajta népi gyógymódokra esküsznek. Kimutatták például, hogy amennyiben Semjén Zsolt az éjszaka leple alatt, egyéni képviselői indítványként, azaz szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül törvényjavaslatot nyújt be, akkor a vírus pánikszerűen menekül, és bottal üthetjük a nyomát. Ezért javasolhatta Semjén honfitársunk a parlamentnek, hogy fák helyett betontengert telepítsenek a Városligetbe, mert a legújabb kutatások szerint vírus terjedésének nem kedvez, ha a közelében múzeumi negyed épül. Ugyancsak mérsékli a járvány terjedését, ha a Budapest–Belgrád-vasútvonal iratait tíz évre titkosítják. Számos olyan ország van, ahol nem titkosították az épülő vasútvonalak tervét, minden elköltött euró útja nyomon követhető volt, ettől a vírus vérszemet kapott és virulenssé vált. Semjén úr legnagyobb találmánya mégsem ez, hanem hogy a törvény erejével tiltaná a nemátalakító műtéteket. Ez ugyanis az eddig ismert leghatékonyabb szer a koronavírus ellen, arról nem is szólva, hogy ezzel a magyarság ezeréves álma is megvalósulni látszik.

Fotó: Facebook

Orbán Viktor maga is élen jár az ortodoxnak nem mondható módszerek alkalmazásában. A miniszterelnök rájött arra, hogy amennyiben Schmidt Mária alapítványa két nagy értékű budai ingatlannal gazdagodik, azzal új fejezet kezdődik a vírus elleni küzdelemben. Ugyancsak Orbán nevéhez köthető egy másik felfedezés, jelesül az, hogy ha Mészáros Lőrinc, valamint a Nemzet Vejeként ismert, saját lábon álló Tiborcz István vállalkozásai közel kétmilliárd forint pályázati pénzt kapnak a balatonfüredi, valamint az aligai vitorláskikötő fejlesztésére, attól a vírus elfut szégyenében, és tehetetlen dühében halálosan megfertőzi magát.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Ne csodálkozzon hát senki, ha a brüsszeli bürokraták irigyek a sikereinkre. Látszólag a jogállamot kérik számon az Orbán-kormányon, a demokratikus értékek tiszteletben tartását, de valójában arról van szó, hogy próbálják ellesni a titkot, megfejteni a nagy talányt, lemásolni a magyar csodát. Pedig a magyar csodafegyver még csak ezután fejti ki áldásos hatását: az egyházak mintegy harminc ingatlant kaptak ajándékba az államtól. Rettegj, vírus, jön a magyar!

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.