Hatmillió forintot fizetett ki a Főkert Zrt. a fideszes politikus cégének, hogy kiderítse, a parkokba sétálni jártnak az emberek

2020. január 7., 07:46

Szerző:

Még 2016-ban, Tarlós István főpolgármesteri ciklusa alatt összesen hatmillió forintot fizetett ki a Főkett Zrt. egy olyan tanulmányért, amelyben egy felmérés alapján olyan triviális megállapítások szerepelnek, hogy a parkokba sétálni és pihenni járnak az emberek – derül ki a Népszava cikkéből. A tanulmányról vasárnap Tüttő Kata főpolgármester-helyettes írt egy Facebook-bejegyzést. Olyan megállapítások szerepelnek a bevezetőjében és az értékelőjében, hogy

  •  a parklátogatások céljaként a kimagasló többség (84 százalék) a sétálást, pihenést jelölte meg, a következő leggyakrabban említett látogatási cél a másokkal való találkozás és rendezvényre járás (23-23) százalék.
  •  a parklátogatók 12 százaléka sportolni jár a parkokba. Futnak (64 százalék), kerékpároznak (39 százalék), labdajátékokat játszanak (13 százalék) és tornáznak (12 százalék).

A hatmillió forintot egy fideszes politikus, Nagy Sándor András cégének, a jelenleg felszámolás alatt álló Axilior Kft.-nek  fizették ki. Nagy Sándor András a Fidesz budaörsi elnöke volt. Tüttő Kata – aki egy hárommillió forintos számlát mutatott be – közlése szerint a felmérésről készült szerződések és számlák a Főkert Zrt. felügyelőbizottsága elé kerülnek.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.