Egy napon át tartotta fogva barátját, akit először összevissza vert, majd bezavarta a fotel mögé

2019. október 7., 14:42

Szerző:

A Győri Járási Ügyészség négy bűncselekmény elkövetésével vádolja a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő, jelenleg 23 éves férfit.

A vádirat szerint a férfi tavaly tavasszal Mosonmagyaróvárhoz közeli otthonába hívta két évvel fiatalabb barátját, majd minden előzmény ököllel többször arcon ütötte és az arcába térdelt. Ezután elvette a bankkártyáját, az ötvenezres mobilját és hétezer forint készpénzét, majd bezavarta a fotel mögé.

A sértett öt és fél órát töltött a fotel mögött, este kilenc körül a félelemtől még hányt is, ehhez a vádlott adott neki zacskókat. Ezután legalább azt megengedte neki, hogy a fotelba üljön, és ott töltse az éjszakát.

Másnap a vádlott megpróbált készpénzt felvenni a sértett bankkártyájával, de ez nem sikerült neki. A fogvatartott férfi végül a délutáni órákban a tetőtéri ablakon keresztül, a tetőről lemászva szökött meg.

Az a bizonyos tetőtéri ablak
Fotó: Ügyészség

 

Az ügyészség arra is kitér, hogy amíg a sértett a szobában volt, nem kapott enni, és mindössze egyetlen pohár vizet kapott, valamint a mosdót is csak egyszer, reggel használhatta.

A veréstől az alsó és a felső állcsontja, valamint a járomcsontja is eltört. Sérüléseit műtétileg gyógykezelték.

A vádlott hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ügyében a Győri Járásbíróság fog dönteni.