Gulyás Gergely: A foglalkoztatási adatok terén Magyarország „kifejezetten jól áll"

2020. augusztus 19., 18:24

Szerző:

A kormány azt reméli, hogy minden hónap foglalkoztatottsági mutatója eléri az egy évvel korábbit - közölte a szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A gazdaság-újraindítás és a munkahelyteremtés fontosságát kiemelve arról beszélt: az idei év első felében az Európai Unió minden államában gazdasági visszaesést mutattak ki, de a magyar visszaesés kisebb az uniós átlagnál, és várakozások szerint erősödni fog ez a trend.

Hozzátette: júliusban 4 millió 460 ezren dolgoztak Magyarországon, ez 2600 emberrel több a januárinál, ám néhány tízezerrel elmarad az egy évvel korábbi adattól, ugyanakkor június 15. óta a regisztrált álláskeresők száma folyamatosan csökken.

Gazdaságélénkítésre a kormány 1756 milliárd forintot helyezett ki már, a foglalkoztatási adatok terén Magyarország "kifejezetten jól áll".

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.