Fluor Tomi nem kér az állami koncertpénzből, azt a stáb tagjainak szánja

2020. augusztus 7., 16:22

Szerző:

„Örülünk a lehetőségnek, még nem adtunk választ a felkérésre, egy kikötésünk volt, a pénz a zenekar többi tagjának menjen az utolsó forintig. Én és Diaz nem szeretnénk kivenni a ránk eső részt”

– nyilatkozta a Blikknek Fluor, aki több mint 30 fős stábért felel.

Fotó: Bazánth Ivola

Mint írtuk, a kormány a koronavírus miatt válságba került zeneipart segíti más mellett azzal, hogy 5,3 milliárd forintból 150 raktárkoncertet finanszíroznak. E koncerteken dolgozó háttéremberek „kiemelkedő gázsit kapnak”, közönség nem lesz, a koncerteket rögzítik.

Hogy miért kell üres csarnokban ezeket a koncerteket megrendezni, az nem világos, hiszen a szabályok szerint akár 499 fő élőben is élvezhetné ezeket. Ráadásul a zenekarok is jobban járnának, hiszen egy koncert közönség nélkül még jó pénzért sem lehet túl nagy élmény nekik.

Tóth Vera, Tóth Gabi, Demjén Rózsi és a Tankcsapda biztosan a támogatottak között van, de a lista folyamatosan bővülni fog.

A lebonyolítást és a felvételek terjesztését a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával az Antenna Hungária végzi.

20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.