2021 húsvétjáig már nem áll helyre a fővárosi turizmus a szállodaszövetség szerint

2020. augusztus 12., 10:13

Szerző:

Majd egy évig biztosan nem fog helyreállni a budapesti turizmus – mondta a szerdai Világgazdaságnak Flesch Tamás.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (Szállodaszövetség) elnöke szerint hiába pörög a belföldi turizmus, a kieső külföldi vendégéjszakákat semmi sem tudja pótolni a fővárosban.

Flesch kijelentette:

Tavasszal még abban bíztak a szakemberek, hogy szeptemberre helyreáll a fővárosi idegenforgalom, de ma már kijelenthető, hogy 2021 húsvétjáig erre biztosan nem kerül sor".

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke előadást tart
Fotó: Mónus Márton

A veszteség mértéke a szövetségi elnök szerint 200-300 milliárd forint körül lehet az idei évben.

A Szállodaszövetség elnöke szerint korai bármit jósolni a jövőre nézve, de leghamarabb 2022-re sikerülhet az ágazatot teljes mértékben talpra állítani.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) múlt pénteki tájékoztatása szerint 2020 júniusában a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma a külföldi vendégek esetében 93, a belföldiek esetében 59 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest – írta a Világgazdaság.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.