Magyar Nemzet: augusztustól 20-40 ezer forinttal kapnak többet a pedagógusok, az igazgatóknak pedig jóval többet ígérnek

2020. június 23., 07:38

Szerző:

Az augusztusban esedékes fizetésükkel kapják meg a korábban ígért béremelést a pedagógusok – értesült a kormánypárti Magyar Nemzet. A lap közölte, hogy egyes igazgatók az alapbérük csaknem dupláját kereshetik az új vezetői pótlékkal.

Igaz, korábban szó volt 30 százalékos emelésről, mégis a szakmai szervezeteknek lett igaza a jelek szerint. A mostani összeg a pályán töltött idő és a végzettség függvényében 20-40 ezer forint lehet. Azt írja a kormánylap, mivel az új bérelemet a garantált illetményhez kötötték, a pótlék is minden alkalommal tovább fog nőni, amikor a pedagógus feljebb lép a ranglétrán.

A Magyar Nemzet felidézte, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere februárban jelentette be az intézkedést, amely az óvodai, iskolai nevelőket érinti.

 

Vagyis, természetesen az intézkedés nem a koronavírus alatti helytállását, a digitális oktatás hatékony megvalósítását honorálja a tanároknak.

Lényegében egy új bérelemet vezetnek be, amely beépül a pedagógusok illetményébe, ez az ágazati szakmai pótlék - magyarázta a lapnak Kozák András köznevelési szakértő, megbízott egyetemi oktató.

A legjobban az intézményvezetők és helyetteseik járnak majd,

akik a tanulók létszámához igazodó vezetői pótlékban részesülnek júliustól. Jelenleg az illetményalap 40-80 százaléka a vezetői pótlék, ez a lap szerint 60-170 százalékra fog nőni. Egy 400 fő feletti diáklétszámú iskolát vezető, 33 éve tanító igazgató a mostani 477 ezer forint helyett 619 ezret keres majd. Egy 1000 fő feletti létszámú iskolát irányító, 35 éve a pályán lévő mesterpedagógus igazgató illetménye 629-ről 812 ezerre változik - írta a Magyar Nemzet.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.