Fischer Ádám szerint Magyarországon sosem lesz demokrácia, Orbán Viktor kihasználja a magyarok mentalitását

2019. szeptember 6., 12:03

Szerző:

A magyarok a maguk, zárt világában élnek, többségük nem beszél semmilyen idegen nyelven. Az pedig külön döbbenetes volt, amikor kiderült, hogy Magyarországon a romák többsége Orbán Viktorra szavaz, mert azt gondolják, hogy a migránsok elveszik tőlük a szociális segélyeket – nyilatkozta Fischer Ádám karmester az osztrák Kuriernak.

Fischer Ádám nemsokára ünnepli 70 születésnapját, a lap ebből az alkalomból készített vele interjút. Fischer Ádám elmesélte, hogy édesapja, a szintén karmester Fischer Sándor azt mondogatta, hogy Magyarország mindig is feudális állam volt, a liberalizmus nem tudott gyökeret verni. A hatalmat például úgy tekintik, mintha azt Isten adta volna.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elmondása szerint azért mondott le néhány éve az Operaház főzeneigazgatójaként, mert az egyik énekesnő mindenáron rá akarta venni a társulat igazgatóját, hogy alkalmazza a fiát, aki klarinétos. Azzal fenyegetőzött, hogy máskülönben megy Orbán Viktorhoz, és akkor a direktor el fogja veszíteni az állását. A vezető ezután Fischer állítása szerint őt győzködte arról, hogy szerződtetni kell a fiút.

A karnagy úgy gondolja, hogy ez ugyanígy ment volna egy szocialista kormány alatt, ő viszont nem tud ilyen körülmények között dolgozni. Véleménye szerint Orbán Viktor pont ezt a mentalitást használta ki. Ezért a karmester egyetért apjával abban, hogy Magyarországon sosem lesz demokrácia.

(A Népszava nyomán.)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.