A fideszesek csaknem fele szerint nem kellett volna elvenni 34 milliárdot az önkormányzatoktól

2020. április 23., 08:10

Szerző:

Tíz emberből négy legfeljebb egy hónapig vagy még annál is kevesebb ideig tudna megélni megtakarításaiból, ha most nem lenne semmilyen bevétele,

de 3-6 hónapra elegendő tartaléka is csak minden ötödik magyarnak van

– derül ki a Publicus Intézetnek a Népszava megrendelésére készített felméréséből.

 

 

A kérdés azért időszerű, írja a lap, mert a regisztrált álláskeresők száma immár 320 ezer fölé nőtt, de az állásukat elvesztők továbbra is csupán maximum három hónapig számíthatnak egy elég alacsony összegű álláskeresési járadékra.

A Publicus felmérése szerint pedig

a DK szavazói rendelkeznek a legkevésbé tartalékkal: több mint harmaduk egy hónapig sem tudna jövedelem nélkül kitartani.

A jobbikosok negyede is kevesebb, mint egy hónapig bírná. Akár fél évre is elegendő tartalékkal rendelkezik ugyanakkor a Momentum szavazóinak bő harmada, és a Fidesz szavazóinak negyede.

Nem aratott tetszést az önkormányzatoktól történő 34 milliárd forintos forráselvonás: az önkormányzatok büdzséjének megnyesését a megkérdezettek alig több mint harmada tartja helyes lépésnek, és még a Fidesz szavazóinak 42 százaléka sem ért egyet vele. Az önkormányzatok megsarcolását a momentumosok utasítják el a legnagyobb, 94 százalékos arányban, de ellenzik a Jobbik szavazói (89 százalék) is, továbbá az MSZP és a DK szavazóinak háromnegyede is károsnak tartja az intézkedést.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.