Szakértőként mutatják be őket, ám valójában fideszes politikusok magasztalják Orbán Viktor évértékelőjét

2020. február 18. 18:28 - szerző: 168 Óra

Valahogy pont fideszes politikusok bukkannak fel a közmédiában, hogy szakértőként bemutatva beszéljenek Orbán évértékelőjéről – számol be a 444.

Fotó: 444.hu

Így például:

  • Deák Dániel, a Schmidt Mária alá tartozó, kormányközeli XXI. Század Intézet vezető elemzője arról beszélt az M1-en: „A beszéd nemcsak víziót nyújt, hanem világos programpontokat ad”.
  • Kiszelly Zoltán politológus a Kossuth Rádióban ekézte az ellenoldalt: „Az ellenzéki politikusok kritikájukban nem fogalmaztak meg érdemi alternatívákat”.
  • Boros Bánk Levente, a Médianéző – amely Orbán Viktor volt tanácsadója, Győri Tibor cége – ügyvezető igazgatója: „ azok a pártok, amelyek a klímavédelem pártján állnak, most beállhatnak a kormány háta mögé, és segíthetik munkáját a klímavédelmi intézkedések megvalósításában”.
  • Király Nórát a Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként mutattak be az M1-en, ő a kormány családvédelmi intézkedéseit méltatta. Király fideszes politikus, kilenc évig, egész tavaly októberig Újbuda fideszes alpolgármestere volt, de ezúttal nem jutott mandátumhoz.
  • Ferencz Orsolya az ELTE tudományos főmunkatársa, ugyanakkor űrkutatásért felelős miniszteri biztos és fideszes önkormányzati képviselő szintén a kormány klímavédelmi lépéseit méltatta a Kossuth Rádióban.