Fideszes miniszteri biztos indul függetlenként Márki-Zay Péter ellen Hódmezővásárhelyen

2019. július 8., 17:54

Szerző:

Egyelőre önálló, független indulását jelentette be a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért Grezsa Zoltán, a Fidesz helyi képviselője, egyúttal az Orbán-kormány „Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztosa” – derül ki a kormánypárti promenad.hu cikkéből.

Grezsa István névtáblát leplez le Császlócon
Fotó: MTI/Nemes János

Grezsa azt követően jelentette be indulását, hogy a Lázár János a múlt héten közölte, biztosan nem indul újra a polgármesteri székért, miután más helyi fideszes jelölt nem akadt, aki Márki-Zay Pétert leváltaná polgármesteri posztjáról.

Az egyelőre független jelölt teljesen hasonló okokat sorol fel az indulásáról, mint amit Lázár János és a helyi Fidesz szokott említeni, miszerint Márki-Zay Péter polgármestersége óta békétlenség van a városban és hogy a polgárok egyik fele vesztesnek érzi magát. Grezsa ígéri, hogy a városi kórház ügyét is rendezné. Kiderült, hogy egyelőre várja civilek és más támogató szervezetek támogatását – ebben meglepő lenne, ha a Fidesz nem állna mögé.

Emlékezetes, Márki-Zay Péter azt követően lett polgármester, hogy a helyi ellenzék egységet mutatott a város másik, fideszes felével szemben tavaly februárban.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.