Három fideszes versenghet egymással Szarvason a polgármester-jelöltségért

2019. augusztus 5., 17:48

Szerző:

Régóta fideszes fellegvár a Békés megyei Szarvas, ahol most mégis fideszes belharc kezdődött az önkormányzati választás előtt. A helyi Fidesz nem a fideszes polgármestert támogatja, hanem a fideszes alpolgármestert, miközben feltűnt egy harmadik egykori fideszes is – írja az Index.

A várost 21 éve vezeti megszakítás nélkül a fideszes Babák Mihály. Az első Orbán-kormány idején a Fidesz országgyűlési képviselője volt, ezzel egy időben 1998-tól Szarvas polgármestere is, ráadásul azóta elég magabiztosan nyerte a választásokat. A 2014-es választáson képviselőnek már nem indult az összeférhetetlenség miatt.

A portál szerint a párt helyi szervezetének többsége mégis mást indítana a tisztségért, a szintén fideszes alpolgármestert, Hodálik Pált. Egy júniusi szavazáson 8:4 arányban maradt alul Babák az alpolgármesterével szemben. Ez a szavazás még nem a végső döntést jelenti.

A harmadik induló pedig a két évvel ezelőtt fideszes színekben városi képviselői mandátumot szerző Babák Zoltán. Július végén jelentette be Facebook-oldalán, hogy elindul a polgármesteri székért ősszel.

– Úgy döntöttem, hogy független jelöltként elindulok a polgármesterségért. Nem valami ellen, hanem valamiért; azért, hogy egy hajdan szebb napokat is megélt, lakosságszámában azóta megcsappant települést ismét megtöltsünk fiatalokkal, ami azt is jelenti majd, hogy itt valami olyan történik, ami előrébb visz bennünket

– írta.

Babák Zoltán és Babák Mihály
Fotó: Facebook/Babák Mihály

Babák az Indexnek azt nyilatkozta, hogy ő nem párttag, 2000-ben kilépett a Fideszből, de amikor két éve megkeresték, hogy induljon a Nemzeti Fórum–Fidesz–KDNP polgári koalíció színeiben, elvállalta. Jobboldali embernek tartja magát, de megítélése szerint keverednek benne jobboldali és baloldali értékek.

Hodálik Pál a portál érdeklődésére annyit erősített meg, ami nyilvános. Eszerint Babák Zoltán függetlenként indul el a polgármesterségért, de a helyi szervezet belső szavazását nem akarta kommentálni. Azt mondta, hamarosan kiderül, ki lesz a kormánypárti jelölt Szarvason.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.