Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A Fidesz japán-magyar jelöltje félti az európai kultúrát, kitiltaná a migránsokat Magyarországról

2019. szeptember 3. 08:07 - szerző: Ágoston Zoltán

Az Index írja, hogy Song Simonnak, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselő-jelöltjének a Facebook-oldalán több bevándorlás elleni, az európai kultúrát féltő üzenet is megjelent. A politikus azt állítja, hogy a más kultúrákból származókat nem szabad beengedni Európába, az egyik posztjában pedig a következőképpen támadja Gajda Péter kerületi MSZP-s polgármestert:

„Aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje.”

A május 26-i EP-választást felvezető kampányban elővette azt a fényképet is, amelyen két mosolygó közel-keleti férfit lehet látni az égő Notre-Dame-mal a háttérben. Bár a hasonló kirohanások tökéletesen idomulnak a Fidesz vezető politikusainak a kijelentéseihez, figyelemre méltó, hogy Song Simon magyar anya és japán apa gyermekeként hangoztatja őket.

Song Simon
Fotó: Song Simon Facebook-oldala

Az Index írásban megkérdezte a politikust, hogy mi véleménye Orbán Viktor hírhedt 2017-es megjegyzéséről, amely szerint egy ország felemelkedésének első része az etnikai homogenitás, de nem kapott választ, a politikus azonban felhívta a portál szerkesztőségét, azt állítva, hogy a migrációról nem nyilatkozik. Megkérdezték tőle, hogy miért nem, amire bontotta a vonalat.