Valószínűleg menesztik a fideszes Nyitrai Zsoltot

2020. január 6., 10:27

Szerző:

Egerben szinte biztosan leváltják majd a fideszes választókerületi elnököket, amiről hivatalosan a párt vezetősége, valójában azonban egy személyben Orbán Viktor dönthet majd. Így a mosógépnél is nehezebben eladható Nyitrai Zsoltot várhatóan leváltják a választókerület éléről az önkormányzati választási vereség miatt – tudta meg a Népszava.

Mindez megerősíti a 24.hu decemberi értesülését, amely szerint tizenöt-húsz választókerület élén is lecserélhetik a vezetőt a vártnál rosszabb eredményt hozó önkormányzati választás után, a miniszterelnök akarata alapján.


Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Egerben Nyitrai Zsolt helyett Habis László korábbi polgármestert hozzák helyzetbe ezen a poszton. Nyitrai pozíciója már a 2018-as tavaszi országgyűlési választások idején megingott, személyesen magának a miniszterelnöknek kellett a segítségére sietni a kampányban. Ekkor jelentette ki Orbán Viktor, hogy jelöltjét nehezebb eladni, mint egy mosógépet.

A tavalyi önkormányzati választások előtt Nyitrai bizalmasáról, Oroján Sándorról szivárgott ki egy olyan felvétel, amelyben az időközben önkormányzati képviselővé választott jelölt arról beszél, hogy aki őket politikailag támadja, az abban a pillanatban ellenséggé válik.

A városban egyébként az ellenzék közös jelölje, a jobbikos Mirkóczki Ádám nyerte a polgármester-választást, és a képviselő-testületbe is zömmel az összefogás jelöltjei kerültek be.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.